Skip to main content

Informatie over bouwrijp maken van de grond aan de Engelandlaan

In opdracht van woningcorporatie De Goede Woning begint in september 2023 de bouw van 85 sociale huurwoningen voor 1 en 2-persoons huishoudens. Het woongebouw van ongeveer 45 meter hoog (15 verdiepingen) wordt gebouwd op het lege gebied tussen het gebouw City House en Dutch Port. 

De bouw wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Waal uit Vlaardingen. De voorbereidende werkzaamheden zijn momenteel in volle gang, er wordt op dit moment onder andere een riolering verlegd om de bouw mogelijk te maken. 

Tijdens de bouwperiode kunt u als omwonende hinder ervaren, bijvoorbeeld door heiwerk of door het aan- en afvoeren van bouwmaterialen. Wij doen ons uiterste best om overlast zoveel mogelijk te beperken. De verwachting is dat het heiwerk binnen drie weken afgerond is en de op- en afbouw van de torenkraan zal per keer niet langer duren dan twee dagen.

Brieven aan omwonenden en overige documenten kunt u vinden op de website van de gemeente: Woningbouw Engelandlaan 140 | Gemeente Zoetermeer.

Informatie over benodigde verkeersmaatregelen en de planning kunt u vinden op de projectpagina Engelandlaan 140 op de website van de binnenstad: Engelandlaan 140 – De Binnenstad In (binnenstad-zoetermeer.nl)