Skip to main content

De overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer wordt gerenoveeerd en krijgt een nieuwe naam: Daily Plaza. Eigenaar PingProperties geeft de passage daarmee een nieuwe toekomst. Op de plek van de voormalige V&D komt supermarkt Dirk. Nog voor kerst kan iedereen er terecht voor de dagelijkse boodschappen.

Op 16 januari organiseerde PingProperties een feestelijke aftrap voor de herontwikkeling van het winkelcentrum. Luc Baas, fondsmanager bij PingProperties, vertelde enthousiast hoe gemakkelijk je in Daily Plaza straks je dagelijkse boodschappen onder één dak en met één winkelkar kan doen. “In het Daily Plaza komt een nieuwe parkeergarage, waardoor klanten vanuit de winkels direct naar de auto kunnen. Je gaat met je boodschappen van het versplein over een hellend rolpad vlot naar de parkeergarage”. Baas voegde er ook aan toe dat de passage tijdens de verbouwing als doorgang gewoon toegankelijk blijft.

Toegevoegde waarde

Wethouder Jan Iedema deelde zijn blijdschap over de toevoeging die Daily Plaza biedt aan het Stadshart van Zoetermeer. ‘Het Stadshart is een plaats van ontmoeting. Dan is het mooi dat de centrale plaats die sinds het vertrek van V&D om een upgrade schreeuwde, nu concreet wordt aangepakt. Het vertrouwen in de nieuwe plannen groeide toen ik een delegatie uit Amerika mocht rondleiden en de levendigheid van Zoetermeer de investeerders inspireerden om de functie van het plein te versterken.’

Ondernemers enthousiast

Doordat de toekomst van de passage lang niet duidelijk was, dreigde er leegloop te ontstaan. De ondernemers in en rondom de passage reageren positief op de plannen van PingProperties. Voor Intertoys en Douglas hebben de nieuwe plannen mede geleid tot het verlengen van het huurcontract. Naast supermarkt Dirk heeft ook dierenwinkel Pet’s Place en een drogist gekozen voor het vernieuwde winkelcentrum. PingProperties is voor het versplein nog op zoek naar aanbieders van versproducten en andere dagelijkse boodschappen.

Wilt u de ontwikkelingen van Daily Plaza volgen?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief op website van Daily Plaza