Skip to main content

Werkzaamheden binnenstad 

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een paar nieuwbouwprojecten in de binnenstad in volle gang. We verwachten dat u weinig overlast van de werkzaamheden in de stad zult hebben. Toch kan het gebeuren dat er op sommige momenten sprake kan zijn van overlast. Mocht dat het geval zijn, dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 – 17.00u contact opnemen met de omgevingsmanager, mevrouw S. Hubers via binnenstad@zoetermeer.nl. U kunt ons ook bezoeken bij de informatiebalie in de publieksruimte van het stadhuis op de begane grond. 

Kijk hier voor alle wegwerkzaamheden in de stad Bereikbaar Zoetermeer | Gemeente Zoetermeer

Lopende projecten

Op de kruising Europaweg/Luxemburglaan gaat Staton Bouw een appartementencomplex bouwen. De gemeente Zoetermeer heeft een vergunning verleend voor een tijdelijk gronddepot aan de Ondineschouw. Op woensdag 19 april 2023 is gestart met het inrichten van het tijdelijk gronddepot op het terrein naast het gebouw van Teleperformance.

Brieven aan omwonenden en overige documenten kunt u vinden op de website van de gemeente Woningbouw Luxemburglaan 2-10 | Gemeente Zoetermeer

Informatie over benodigde verkeersmaatregelen en de planning kunt u vinden op de website www.70lux.nl. U kunt ook kijken op de projectpagina Luxemburglaan e.o. op de website van de binnenstad: Luxemburglaan e.o., Luxemburglaan 2-10 – De Binnenstad In (binnenstad-zoetermeer.nl).

Sinds maandag 1 mei is er gestart met werkzaamheden op het bouwterrein van Cadenza 2. Er worden twee bronnen geboord door aannemer Haitjema. Met deze bronnen wordt via een warmtepomp het nieuwe gebouw Cadenza 2 duurzaam verwarmd en gekoeld. 

Brieven aan omwonenden en overige documenten kunt u vinden op de website van de gemeente Cadenza 2, een nieuw woningbouwplan | Gemeente Zoetermeer

Informatie over benodigde verkeersmaatregelen en de planning kunt u vinden op de projectpagina Cadenza 2 op de website van de binnenstad: Cadenza 2 – De Binnenstad In (binnenstad-zoetermeer.nl)

Op 22 mei 2023 begint de aannemer met het bouwrijp maken van de grond op de locatie tussen de gebouwen City House en Dutch Port voor de bouw van 85 sociale huurwoningen door De Goede Woning. Bij het bouwrijp maken van de grond zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van toepassing. Deze benodigde tijdelijke verkeersmaatregelen zorgen voor een veilige situatie tijdens de bouwwerkzaamheden.

Autoverkeer

Onderdeel van het bouwrijp maken is het verleggen van een gedeelte van de bestaande riolering. Gelijktijdig vinden er ook onderhoudswerkzaamheden plaats aan het viaduct in de Engelandlaan ter hoogte van de J.L. van Rijweg. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de Engelandlaan ter plaatste van de bouwlocatie, tussen de Oxfordstraat en de J.L. van Rijweg, tijdelijk afgesloten.
Van maandag 22 mei tot en met vrijdag 2 juni wordt hiervoor het autoverkeer omgeleid, te weten vanaf de J.L. van Rijweg via het Bovenlangs, Nederlandlaan, Europaweg, Denemarkenlaan, Italiëlaan, Frankrijklaan en Engelandlaan (heen en terug). De omleiding wordt met geel/zwarte tekst- en omleidingsborden aangegeven. Kijk hier voor de tekening.

Voetgangers en (brom-)fietsers

Voetgangers en fietsers richting de J.L. van Rijweg worden ter plaatse van de Oxfordstraat omgeleid via het voet-/fietspad aan de zuidzijde van de Engelandlaan. Ter plaatse van de werkzaamheden aan het viaduct kunnen de voetgangers en fietsers weer terug naar het voet-/fietspad aan de noordzijde van de Engelandlaan.
Bromfietsers worden omgeleid via de Oxfordstraat en Vlamingstraat richting de J.L. van Rijweg (heen en terug). Zie onderstaande tekening.

Brieven aan omwonenden en overige documenten kunt u vinden op de website van de gemeente Woningbouw Engelandlaan 140 | Gemeente Zoetermeer.

Informatie over benodigde verkeersmaatregelen en de planning kunt u vinden op de projectpagina Engelandlaan 140 op de website van de binnenstad: Engelandlaan 140 – De Binnenstad In (binnenstad-zoetermeer.nl)

De werkzaamheden voor de tijdelijke invulling “Geen gat in de Markt” zijn van start gegaan. Er wordt hard gewerkt om de inbreng, ideeën en stemmen van bewoners en omwonenden om te zetten naar een plek waar iedere Zoetermeerder straks elkaar kan ontmoeten, spelen of in het groen kan omgeven.

De werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse dagen (maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 uur en 16:00 uur, dit zullen wij binnen de mogelijkheden met zo min mogelijk overlast organiseren. Mocht u toch overlast ervaren, laat het ons dan weten via projectenpmv@zoetermeer.nl.

Informatie over eventuele benodigde verkeersmaatregelen en de planning kunt u vinden op de projectpagina Tijdelijke invulling “Gat in de Markt” – De Binnenstad In (binnenstad-zoetermeer.nl)

Overige projecten

Nieuw te bouwen appartementencomplex aan de Leidsewallen 36   

In week 20 van 2023 start aannemingsbedrijf W.A. Waaijer met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van het appartementencomplex aan de Leidsewallen 36 in Zoetermeer. 

De werkzaamheden bestaan uit het inrichten van het bouwterrein, waaronder het plaatsen van de bouwketen. Een deel van het bouwterrein zal worden ingericht op het Vuurtorenplein. Bij het inrichten van het bouwterrein zijn in overleg met de gemeente tijdelijke verkeersmaatregelen van toepassing.

Brieven aan omwonenden en overige documenten kunt u vinden op de website van de gemeente.

Informatie over benodigde verkeersmaatregelen kunt u vinden op de pagina met alle wegwerkzaamheden in de stad Bereikbaar Zoetermeer | Gemeente Zoetermeer.