Skip to main content

Aan de Engelandlaan 140 is donderdag 1 februari de bouw van 85 sociale huurwoningen van woningcorporatie De Goede Woning feestelijk van start gegaan.

Het startsein voor de bouw van The Carousel werd gegeven door Jan Iedema, wethouder stedelijke ontwikkeling, Johan Krijgsman, directeur van Bouwbedrijf Waal en Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning.

“We zijn er trots op dat we over ongeveer anderhalf jaar 85 één- en twee-persoons huishoudens blij kunnen maken met een nieuwe duurzame sociale huurwoning midden in het centrum van Zoetermeer”, aldus Mariëtte Heemskerk. “Ondanks de gestegen bouwkosten kunnen we een prachtig en duurzaam gebouw van 15 verdiepingen realiseren, met grote dank aan EenTien architecten, Bouwbedrijf Waal, de gemeente en de betrokken collega’s van DGW.”

Ook wethouder Jan Iedema roemt de snelheid waarmee dit project gerealiseerd wordt: “Op 6 juli 2022 hebben we de koop-realisatieovereenkomst ondertekend`. Vandaag vieren we de start van de bouw, maar de fundamenten van het gebouw liggen er al! En volgend jaar wonen hier mensen in een prachtig gebouw dat echt bijdraagt aan de kwaliteit van de binnenstad.”

Draaiende vorm

The Carousel bestaat uit 57 tweekamerwoningen en 28 driekamerwoningen. Alle woningen krijgen een balkon. Bijzonder is dat de balkons van de woningen steeds na 6 lagen anders geplaatst worden. De vorm van het gebouw zorgt ervoor dat alle appartementen goed uitzicht krijgen. Vanwege deze draaiende vorm heeft het gebouw aan de Engelandlaan de Engelse naam The Carousel gekregen. Als ‘eye-catcher’ wordt de entree van het gebouw voorzien van een 6 meter hoge V kolom.

Warmtepompen in het stadhuis

Het gebouw wordt verwarmd door warmtepompen die in het stadhuis staan. Deze warmtepompen voorzien naast het gemeentehuis ook het gebouw De Kroon van verwarming en warm tapwater.

Feestelijke markering van de start bouw van The Carousel. Van links naar rechts ziet u: Mariëtte Heemkerk (directeur-bestuurder van De Goede Woning), Jan Iedema (wethouder stedelijke ontwikkeling) en Johan Krijgsman (directeur van Bouwbedrijf Waal)