Skip to main content

Zaterdag 16 september 2023 is het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement over het heden en de toekomst van jouw stad. Deze dag zijn op verschillende locaties tal van activiteiten voor jong en oud te beleven. De activiteiten nemen je mee in wat er in de stad gebeurt om ervoor te zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is. Hier vind je wat er te doen is tijdens het Stadsfestival Zoetermeer 2040.

Wat is er te doen in de Binnenstad? 

Projectenmarkt

Op de projectenmarkt ontdek je alle projecten waar Zoetermeer aan werkt. Sommige kun je zelfs met VR-bril bekijken! Kinderen kunnen op de markt zelf aan de slag om de stad te bouwen of genieten van de activiteiten die al bij het Gat in de Markt zijn zoals de klimwand en de speeltoestellen.

  • Tijd: 11.00 tot 17.00 uur.
  • Locatie: Gat in de Markt

Streetwise Urban Art

Free running van Parkour Disciplines, skaten, graffiti en muziek! Spectaculaire free running en skatedemonstraties van Skateland en workshops, waarbij je zelf de skills kunt leren.

Ook is er StreetArt van Studio Klash te zien en kan je genieten van muziek van DJ Tyn en acts van J.Iceyy, Stunter en Keesje. Om 14.00 uur is een open mic! Ijsjes en verse wafels van Tantoe Tasty maken deze plek compleet! 

  • Tijd: 11.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Onderlangs

Wandeling heden, verleden, toekomst

Korte architectuurwandelingen door dit dynamische deel van Zoetermeer. Kunsthistorica Simone Langeveld vertelt over het ontstaan van dit bijzondere stadscentrum 6 meter boven het maaiveld. Stedenbouwkundige Foke de Jong vertelt over de nieuwe door-ontwikkelingen . Wees zeker van een plekje en meld je aan.

  • Tijd: 11.00 – 12.00 uur/ 12.30 – 13.30 uur/ 14.00 – 15.00 uur/ 15.30 – 16.30 uur
  • Locatie: Gat in de Markt

Minishow Peppa Pig en George

Speciaal voor de kleintjes zijn er twee gratis minishows van Peppa Pig en George (2+) in het theatercafé STAGE. Een vrolijke start van het nieuwe theaterseizoen!

  • Tijd: 14:00-14:20 uur / 15:30-15:50 uur
  • Locatie: Stadstheater Zoetermeer

Rondleidingen met mini-concerten op het Vierkleuren Dak van het Stadhuis

Ga mee het DAK op en beleef zelf de mogelijkheden van multifunctionele daken. Van rustieke stadsnatuur, het tegengaan van hittestress, waterberging en duurzame energieopwekking tot culturele activiteiten of als plek om te wonen dan wel te werken. Het Zoetermeerse Dakenteam vertelt je graag meer onder het genot van live-muziek en een drankje. Wees zeker van een plekje en meld je aan.

  • Tijd: 11:00 – 12:00 uur / 12:00 – 13:00 uur / 13:00 – 14:00 uur

Er is nog veel meer! Bekijk het volledige programma op: www.zoetermeerisdeplek.nl/stadsfestival