Skip to main content

Afgelopen woensdag 7 juni 2023 heeft wethouder Jan Iedema de 1e paal geslagen voor de bouw van de woontoren 70LUX.

“De komende jaren wordt hard gewerkt aan een aantrekkelijke herinrichting van de openbare ruimte in de Luxemburglaan en de Duitslandlaan. Dit nieuwe gebouw, en met name de toekomstige winkels en andere voorzieningen in de plint langs de Luxemburglaan, leveren daar een bijdrage aan”.

Het project 70LUX bevindt zich op de hoek van de Luxemburglaan en de Berlijnstraat. Op deze plek stond een leegstaand kantoorpand. 70LUX is zeer gunstig gelegen vlakbij het stadshart van Zoetermeer, voorzieningen en bereikbaarheid. Met 70LUX leveren we een belangrijke bijdrage aan de bouwopgave van Zoetermeer. Zo bestaat het gebouw uit 134 verschillende en zeer energiezuinige appartementen. Verder is er een inpandige parkeergarage voor 97 plekken, ruime fietsenstalling en winkels aan de straat.

Het project is ontwikkeld door De Maese Woningen. Beleggingsfonds CER III heeft het project van De Maese gekocht en gaat de 134 woningen en ruimten voor winkels en andere bedrijven verhuren. Bouwbedrijf STATON Bouw uit Werkendam is de hoofdaannemer die verantwoordelijk is voor het bouwen van 70LUX. Het zeer duurzame project (BENG) is ontworpen door architectenbureau DAL Architecten uit Capelle aan den IJssel.

We zijn erg blij met de fijne samenwerking met alle betrokken partijen.

De sloop van het kantoorpand is inmiddels klaar en de voorbereidende werkzaamheden op de bouw zijn in volle gang. De oplevering van het project staat gepland voor begin 2025.

Meer informatie over de ontwikkelingen in de binnenstad en de planning van het project kunt u hier vinden en op de pagina van de ontwikkelaar. U kunt u hier ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Op de pagina werkzaamheden binnenstad kunt u alle actuele werkzaamheden zien.

Meer informatie over de partijen vindt u hier:
www.demaese.nl
www.staton.nl