Skip to main content

De hoek Italiëlaan/Denemarkenlaan is al jaren de vaste plek voor de kerstbomenstal van John en Ruud Utermark. Nu de bouw van woningbouwproject Cadenza 2 aan de Italiëlaan van start is gegaan, was het even spannend of er ook dit jaar plek is voor de standplaats van de broers.

Al sinds de zomer is John in gesprek met de gemeente over de locatie waar veel Zoetermeerders ieder jaar hun duurzaam gekweekte Nordmann uitzoeken. John vertelt: “Ik word in het Stadshart regelmatig aangesproken door vaste klanten die bezorgd zijn of we wel komen. Gelukkig kan ik nu vertellen dat iedereen op de gebruikelijke locatie vanaf 25 november 2023 welkom is!”

Goed overleg

“Omdat het terrein aan de Denemarkenlaan (tegenover de bouwplaats) ook in gebruik is voor de bouw, hebben we iets minder plek dan andere jaren. Maar ik ben blij dat we door goed overleg met de omgevingsmanager van de gemeente en de bouwplaatsmanager toch welkom zijn.”

Ook dit jaar inzameling voor het goede doel

De stal brengt niet alleen kerstbomen en gezelligheid naar de binnenstad. Net als andere jaren is er weer een inzamelingsactie voor Stichting Oosterfaantje. John hoopt weer op een hoge opbrengst: “Iedereen is welkom in onze stal – ook als je geen boom koopt. Wij zamelen houdbaar voedsel, klein speelgoed en hygiëneproducten in voor stadgenoten die weinig te besteden hebben. Op iets minder vierkante meters dit jaar, maar misschien wordt het daardoor wel nóg gezelliger!”

Ga voor meer informatie over de kerstbomen naar de website van Kerstboomthuis.

John Utermark met zoon Darren (foto Robbert Roos)