Skip to main content

Staton Bouw is onlangs gestart met de realisatie van hoogbouwproject 70LUX in de binnenstad van Zoetermeer. Op 27 juli heeft deze bouwer al een belangrijke mijlpaal bereikt. Het is gelukt om (nog vóór de zomervakantie) de kraanpoer van 150m³ te storten.

Een Kraanpoer is een soort betonnen platform. Hierop kan de torenkraan stabiel kan worden geplaatst. Direct na de vakantie start het opbouwen van de torenkraan en wordt er een vervolg gemaakt met de betonnen onderbouw.

70LUX is het eerste project wat in het kader van de gemeentelijke versnellingsagenda wordt gerealiseerd. Het project op de hoek van de Luxemburglaan en de Europaweg bestaat uit 134 woningen. Er komt ook een inpandige parkeergarage met 97 parkeerplaatsen, externe bergingen en stallingsruimte voor fietsen en scooters. Op de begane grond komen drie commerciële ruimten geschikt voor retailers en eetgelegenheden, kantoor, zorg en andere kleinbedrijven.

De verwachting is dat het project gereed begin 2025 gereed is. Dan zal het statige en chique 70 meter hoge gebouw de entree naar het Stadshart markeren.

Kijk voor meer informatie over het nieuwbouwproject 70LUX op de pagina Woningbouw Luxemburglaan.