Skip to main content

Aan de Italiëlaan in Zoetermeer komt een woontoren met 221 appartementen. Op maandag 30 oktober is de start van de bouw feestelijk gevierd.

Op uitnodiging van ontwikkelaar Stadswaarde mocht wethouder Jan Iedema (binnenstad) de ceremoniële handeling verrichten. Jan Iedema is blij dat dit project van start gaat. “Er is een groot tekort aan woningen in Zoetermeer en de binnenstad is voor verschillende huishoudens een gewilde plek om te wonen. Met deze appartementen komt er broodnodige woonruimte bij voor jongeren, starters en doorstromers.” licht Jan Iedema toe. “In de komende jaren willen we in de binnenstad tenminste 2.000 woningen bouwen.”

Samen wonen

Het woonconcept van SAM verbindt drie belangrijke thema’s: gezond, samen en duurzame innovatie. Het thema ‘samen’ wordt ingevuld door het samenbrengen van verschillende doelgroepen: jongeren, starters en doorstromers.

Het ontwerp bestaat uit een deel laagbouw en een toren van ongeveer 70 meter hoog. In de laagbouw komen 60 jongerenwoningen met een gezamenlijk terras. In de toren worden 20 koopappartementen en 141 vrije sector huurappartementen gerealiseerd. In het gebouw komt een parkeergarage voor bewoners. Daarin is ook ruimte voor deelauto’s en fietsen. De verdieping op de begane grond biedt ruimte aan commerciële en maatschappelijke voorzieningen.

De locatie is al geruime tijd bestemd als bouwlocatie. Op 1 september 2023 is er gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De verwachting is dat de bouw 2,5 jaar duurt en begin 2026 is afgerond.

Meer informatie

De gemeente Zoetermeer werkt de komende jaren aan een levendige en aantrekkelijke binnenstad. Alle ambities voor de binnenstad zijn vastgelegd in de visie Zoetermeer 2040. Klik hier voor meer informatie over dit woningbouwproject aan de Italiëlaan.